Til startsiden Udskriv side

Øen

Øen
- Kreta, Spinalónga, Spedalskhed.

Af: Victoria Hislop

Ved afrejsen giver moderen hende et brev, som hun beder hende tage med til en gammel veninde, og hun lover Alexis, at veninden vil fortælle hende det, hun vil vide. Da Alexis ankommer til landsbyen, opdager hun, at øen Spinalonga, hvor der i mange år fandtes en stor koloni, et helt samfund, for spedalske, ligger lige ved den landsby, som hendes mors familie kom fra. Og så, gennem samtaler med moderens barndomsveninde, rulles den store og tragiske historie op, hvor både sygdommen, menneskenes ustadige og trofaste hjerter, slægts- og klassebevidsthed, kampen for at overleve både fysisk og mentalt, væves ind i historien om Alexis´ familie – en familie, som var hjemsøgt af tragedier, krige og lidenskab samt deres nære tilknytning til spedalskhedskolonien Spinalonga.

Oprind. pris kr. 150,00
Papyrus pris kr. 59,95
 
 Tråden

Tråden

Af: Victoria Hislop

Historien har byen Thessaloniki, Grækenlands næststørste by, som udgangs- og omdrejningspunkt. Som alle andre græske byer er den rig på historik ikke mindst nyere historie. For et århundrede siden var byen en spraglet kulturel smeltedigel bestående af ligelige mængder jøder, kristne og muslimer, som levede fredeligt side om side og komplimenterede hinanden som de vævede tråde i et orientalsk tæppe.

Byens rødder strakte sig tilbage til Alexander den Store.

Oprind. pris kr. 150,00
Papyrus pris kr. 59,95
 
Hjemkomsten

Hjemkomsten

Af: Victoria Hislop

Af forfatteren til Øen, Tråden og Solopgang
Læsere, der elsker historisk fiktion, vil finde glæde ved de utroligt detaljerede beskrivelser, og de vil suge denne historie om familie, politik, tro, passion og i sidste ende forløsning.
En gribende historie, som er meget velskreven og ekstremt underholdende, selv om den af og til er rystende. Jeg lærte ikke blot om de frygtelige følger af Den Spanske Borgerkrig, men også om tyrefægtning og flamencodans

Oprind. pris kr. 299,00
Papyrus pris kr. 59,95
 
 Solopgang

Solopgang
- Cypern, Famagusta.

Af: Victoria Hislop

sommeren 1972 er Famagusta en by med 40.000 indbyggere på Cypern og det mest eftertragtede ferieparadis i Middelhavet. Et ambitiøst ægtepar åbner øens mest spektakulære hotel, hvor græske og tyrkiske cyprioter arbejder i fredelig sameksistens uden at skænke deres forskellige oprindelser mange tanker.

Fortællingens personer er medlemmerne af to familier, den græske Georgiou og den tyrkiske Özkan, der er blandt de mange, der er flyttet til Famagusta for at undslippe års uro og etnisk vold andre steder på øen. De har langt mere til fælles, end de har forskelligheder, hvilket får hele den politiske katastrofe til at synes endnu mere meningsløs.

Oprind. pris kr. 299,00
Papyrus pris kr. 59,95
 
 Det søde Italien

Det søde Italien

Af: Anders Grøndahl;Hanne Birgitte Grøndahl

Direkte fra livsnyderland nr. 1 præsenterer Hanne Birgitte og Anders Grøndahl en perlerække af nemme; smukke og stærkt vanedannende italienske desserter. Det er i høj grad helt nye opskrifter; skabt i samarbejde med deres kokkevenner i Italien. Men der er også blevet plads til nogle af de højt elskede klassikere. Alle med tilhørende fotos. Tiramisù i fem forskellige versioner. Profiteroller; panforte; pandekager; panettone; diverse typer hjemmelavet is; farverige frugtsalater; cremede kager og syndige chokolademuffins. Præcis 48 forskellige lækre desserter; som ikke er svære at gøre efter hjemme i køkkenet. Desuden bliver læseren inviteret på besøg i den særlige italienske kaffe- og barkultur; hvor hvert tidspunkt på dagen har sin individuelle nydelse. Inklusive digestivoen; den lille skarpe fordøjer efter måltidet; hvad enten man foretrækker Grappa eller Amaro.

Oprind. pris kr. 200,00
Papyrus pris kr. 39,95

Tab dig hvor du vil

Tab dig hvor du vil

Af: Anne Bech

Har du altid drømt om flad mave, slankere lår, lækre arme eller en mindre numse? Men bliver de ekstra kilo siddende – uanset hvor sundt du spiser, og hvor meget du træner? Så er denne bog til dig. I "TAB DIG HVOR DU VIL" får du fitnessekspert og bestsellerforfatter Anne Bechs kost- og træningsplaner, der er skræddersyet til at gøre noget ved netop dit ømme punkt - på bare 10 uger. ANNE BECH har i sine 20 år i fitnessbranchen trænet hundredevis af kvinder og ved, hvad der skal til, hvis du skal de stædige kilo til livs, uanset om de sidder på mave, numse, lår eller arme. I "TAB DIG HVOR DU VIL" får du et målrettet 10 ugers forløb, der fjerner kiloene - en gang for alle. Du får kost- og træningsprogrammer til netop din kropstype og alle de sunde opskrifter og effektive øvelser, du skal bruge for at få drømmekroppen på bare 10 uger. ANNE BECH er personlig træner, fitness-ekspert og kendt fra tv og radio.

Oprind. pris kr. 250,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 Guide til gudindekrop
Guide til gudindekrop
-
Kickstart din livsstil på 28 dage

Af: Anne Bech

Er du træt af at være utilfreds med din krop? Ved at følge Anne Bechs kostråd og 4-ugers træningsprogram kickstarter du en ny livsstil, der forvandler din krop og giver dig mere overskud og velvære. GUIDE TIL GUDINDEKROP er baseret på FIT-metoden, Firming Intensive Training, som er Annes helt enkle og gennemprøvede metode til at få en gudindekrop. Du styrketræner ved at bruges din egen kropsvægt og derfor kan du lave bogens 45 øvelser hvor og hvornår, det passer dig. Anne Bech har arbejdet som personlig træner i over 10 år. Hun er tidligere danser og har prøvet alle tænkelig træningsformer på egen krop, indtil hun udviklede sin egen metoder.
Oprind. pris kr. 200,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 Godt garn

Godt garn
-
30 tidløse accesories

Af: Katherine Poulton

 

UDSOLGT

Oprind. pris kr. 200,00
Papyrus pris kr. 39,95
 
Easy living i din bolig 

Easy living i din bolig
- Enkelt; ligetil; praktisk

Af: Terence Conran

Oprind. pris kr. 250,00
Papyrus pris kr. 59,95
 

Kong Hans og fasankokken til bisættelse

 

Kong Hans og fasankokken til bisættelse
-
og andre fortællinger

Af: Børge Cato Holm

Forfatteren Børge Cato Holm (f. 1957) er født ind i en jæger- og lystfiskerfamilie i Nebel ved Grauballe. Gennem årene er det blevet til mange sjove og finurlige oplevelser i naturen, både alene og sammen med gode kammerater.

De fleste historier foregår naturligt nok på Silkeborgegnen, hvor Børge er født og opvokset og stadig bor. Ulydige og fabelagtige jagthunde, ydmyge og brovtende jagt- og lystfiskerkammerater samt farverige jægere med anløben jagtmoral indgår også i dyre- og persongalleriet.

Børge er udlært i jagt- og fiskeriafdelingen i Thorkild Knaps Isenkræmmerforretning på Østergade i Silkeborg, og Børges specielle oplevelser i forretningen samt på jagter med den stoute isenkræmmer har fået et helt kapitel for sig selv.

Oprind. pris kr. 159,00
Papyrus pris kr. 49,95

 Kinesisk kogebog

Kinesisk kogebog

Af: Yan-kit So

En klassiker, der hjælper dig til at mestre det fantastiske kinesiske køkken. I over 140 trin for trin opskrifter trylles der med eksotiske retter.

Oprind. pris kr. 150,00
Papyrus pris kr. 59,95
 
 Uimodståeligt asiatisk
Uimodståeligt asiatisk
- 100 enkle og forførende opskrifter

Af: Bill Granger

Der er noget helt unikt over Asiens smagseksplosioner; hvor den rette balance af sødt; salt; surt og stærkt finder sammen i sitrende; skønne kombinationer.

Den populære kok Bill Granger har elsket det asiatiske køkken; siden han var barn; og samler her alle de bedste retter; det asiatiske køkken kan tilbyde – fra thailandsk og vietnamesisk over kinesisk og japansk til malaysisk; koreansk og indonesisk.

Opskrifterne i denne bog er så enkle og lette at gå til; at de helst alle sammen skulle kunne ende som familiens yndlingsretter til hverdag såvel som til mere festlige lejligheder. Og vigtigere endnu: Der behøves hverken alenlange ingredienslister eller svært opdrivelige specialingredienser for at skabe bogens lækre retter.

Oprind. pris kr. 250,00
Papyrus pris kr. 59,95
 
 Antipasti; cicchetti og andre italienske småretter

Antipasti; cicchetti og andre italienske småretter

Af: Valentina Sforza;Lindy Wildsmith

Italien er et fantastisk land at spise i; ikke mindst på grund af den enorme variationsrigdom og de friske råvarers høje kvalitet; som tydeligt kommer til udtryk i de italienske antipasti.

Alle regioner i Italien har deres egne; lokale småretter; som på dialekten går under navne som spuntini; piccoli cibi eller stucchini; og især i Venedig har man ophøjet den lokale udgave af antipasti – kaldet cicchetti – til en højere; kulinarisk kunstform.

Hver eneste ret afspejler sin regions kulinariske traditioner; tilberedningsmetoder og ingredienser. Ja; faktisk repræsenterer antipasti'erne ofte en regions allerbedste specialiteter; komprimeret i en række småretter.

Ledsaget af smukke illustrationer og anekdoter fra de forskellige områder videregiver de to forfattere i Antipasti; cicchetti og andre italienske småretter deres indgående viden om det italienske køkken med opfindsomme opskrifter og lækre råvarer.

Oprind. pris kr. 250,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 Antonio Carluccio’s pasta
Antonio Carluccio's pasta

Af: Antonio Carluccio

Antonio Carluccio; den ukronede Godfather af det italienske køkken; er tilbage – og i sin bedste form. I mere end 70 år har Carluccio elsket; spist; fremstillet og tilberedt pasta; og i denne kogebog videregiver han sin enorme viden om emnet og øser af sin entusiasme for at skabe nye og spændende opskrifter.

Læseren guides først gennem de forskellige typer pasta med råd om; hvilken type pasta; der bedst kombineres med hvilken slags sauce. Desuden præsenterer Carluccio trin for trin-anvisninger på; hvordan frisk pasta fremstilles.
Oprind. pris kr. 250,00
Papyrus pris kr. 59,95
 
 Escoffiers store kogebog

Escoffiers store kogebog

Af: Auguste Escoffier

Fransk når det er bedst

 

Oprind. pris kr. 250,00
Papyrus pris kr. 59,95

 Derfor smutter mænd med sten

Derfor smutter mænd med sten
- den moderne mand fra A til Z

Af: Chris Windle

En sjov gavebog om mænd og deres sjove, mærkelige og skøre adfærd.

Har du nogensinde set en mand fiske i regnvejr, bygge et shelter, selvom en seng venter på ham derhjemme eller tisse så højt, som han kan, op ad en væg?

I Hvorfor slår mænd smut? giver Chris Windle et uundværligt og underholdende indblik i, hvorfor mænd gør, som de gør. Endelig - her kommer den bog, som vi alle har ventet på, der tager hul på livets store spørgsmål: Hvorfor udtrykker mandlige venner deres kærlighed til hinanden gennem tilfældige voldshandlinger? Hvorfor er det mere almindeligt for en mand, at han ved, hvad han vil gøre, hvis han møder end zombie, end hvad han skal give sin mor i fødselsdagsgave?

Oprind. pris kr. 149,95
Papyrus pris kr. 59,95
 
 Skakspillerens bibel

Skakspillerens bibel
- Illustrerede strategier; der giver dig fordelen i spillet

Af: Eade Lawrence

 

UDSOLGT

Oprind. pris kr. 180,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 Helmig og kærligheden

Helmig og kærligheden
- Nogle døre må man lukke for at verden kan blive større

Af: Kirsten Jacobsen;Thomas Helmig

 

UDSOLGT

Oprind. pris kr. 200,00
Papyrus pris kr. 39,95
 
 Tyskland er et land for voksne
Tyskland er et land for voksne

Af: Henriette Harris

Henriette Harris, kendt for sin anmelderroste "Berlin Berlin", der kom i 2009 og stadig er en eftertragtet guide for dem, der virkelig vil lære den tyske hovedstad at kende, inviterer i sin nye bog læserne med til seks tyske byer. Harris rejser både i det gamle øst og i det nye vest og tager os med til byerne Lübeck, München, Weimar, Leipzig, Bonn og Frankfurt am Main. For Tyskland er ikke bare Berlin. Tyskland er Europas største land, og et land, hvor fortid og nutid krydses tydeligere og trækker dybere spor end andre steder. Harris har rejst Tyskland tyndt og fortæller skæve, interessante, morsomme og alvorlige historier om mennesker, der er knyttet til steder, som er gået over i historien. Gennem sine mange møder med mennesker, både afdøde og nulevende, folder Harris også i denne bog historien ud og giver stumme rejseindtryk mæle. Og de seks udvalgte byer er alle en rejse værd! Hver by har i Harris' bog et kulturhistorisk tema.

Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 Barça

Barça
- Den Illustrerede Historie om FC Barcelona

Af: Guillem Balagué

FC Barcelona - mere end en klub

 

UDSOLGT

Oprind. pris kr. 250,00
Papyrus pris kr. 69,95

 Alene hjemme

Alene hjemme

Af: Kirsten Hammann

Sara er i slutningen af trediverne, freelance-journalist og bor sammen med den fraskilte forretningsmand Philip i hans store herskabslejlighed i midten af København. Ovenover bor den smukke og lidt skøre Frederikke. Hver anden uge kommer Philips små døtre på besøg. Sara elsker Philip. Det eneste der mangler er et fælles barn. Og at han var lidt mere hjemme. En dag begynder maden at smage mærkeligt, og hun falder i søvn hele tiden. Så begynder hun at se syner. Eller gør hun? Er der nogen, der prøver at stjæle hendes lykke? ALENE HJEMME er Kirsten Hammanns 7. roman.

Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 Svært barn har mange navne
Svært barn har mange navne

Af: Camilla Johnson

Camilla Johnsons historie er en hjerteskærende fortælling om psykiske overgreb, misbrug og bagsiden af et frikirkeligt miljø i Danmark. Camilla vokser op hos en plejefamilie, hvor moren er psykisk ustabil. Camilla har kun et ønske: at blive en del af familien, men det lykkes aldrig helt, og da hun efter plejebrorens misbrug bliver sendt på efterskole, får hun ikke siden lov at vende hjem. Da hun efter en rodløs teenageperiode melder sig ind i Faderhuset og bliver adopteret af Ruth Evensen, finder hun omsider en familie og en mening. Hun trænes som leder gennem uddrivelse, knægtelse af egen vilje og militærtræning. Hun er med, da Faderhuset overtager Ungdomshuset og senere opretter en afdeling i Israel. Men en dag kan hun ikke se sig selv i øjnene mere, og det bliver et voldsomt brud med Ruth Evensen og Faderhus-familien.
Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 39,95
 
 Afgrunden

Afgrunden

Af: Kim Leine

Marts 1918. Tvillingerne Kaj og Ib Gottlieb rejser til Finland for at deltage som frivillige i borgerkrigen der netop er brudt ud deroppe, og deltager i stormen på byen Tampere. Efter dette møde med krigen følger vi dem, hver for sig og sammen, i den lange fredstid, op gennem 20'ernes og 30'ernes tiltagende nazificering og uroligheder i Danmark og Tyskland, med afstikkere til Mellemøsten og USA. Og med ét er de tilbage i krigen, i besættelsestid og modstandskamp, hvor de balancerer på en knivsæg i deres legen kispus med Gestapo i Københavns gader. Men hvor er afgrunden; er den i krigen eller i freden, eller er den et helt tredje sted? Afgrunden er en stor fortælling om krig og freden, om kærligheden og drifternes veje og vildveje og om at være menneske i det onde 20. århundrede – og til hver en tid.

Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr.69,95
 
 Arvingerne
Arvingerne
- LEGO, ECCO og Bestseller og de nye milliardære

Af: Søren Jakobsen

Arvingerne er beretningen om de tre styrtende rige familier bag LEGO, ECCO og Bestseller – om hårdt arbejde, held og talent; om familiestridigheder, børnemilliardærer og social opstigning; om vilde investeringer, ekstravagance og formuer i skattely; men ikke mindst om, hvad der sker, hvis danske familievirksomheder mister deres lovhjemmel til at lade arbejdspladser og formuer gå i arv fra en generation til den næste. Seks ud af ti private arbejdspladser i Danmark er i familieeje, og op imod 40 procent af omsætningen i den private sektor kommer fra familievirksomheder. Hvordan arv og skifte i disse familievirksomheder foregår, er derfor ikke kun en privatsag, men også et samfundsanliggende.
Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 69,95
 
 Dansk sølv - 20. århundrede

Dansk sølv
- 20. århundrede


Af: Lise Funder

Historien om de sølvsmede inden for de sidste 100 år, der har gjort dansk korpussølv internationalt kendt, fra Mogens Ballin og Bindesbøll over Georg Jensen til Kay Fisker, Henning Koppel og de nyeste navne. Med et afsnit om kirkesølv

Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 69,95

Broadchurch - morderen iblandt os

Broadchurch
- morderen iblandt os

Af: Erin Kelly & Chris Chibnall

Broadchurch er ikke en by, man kommer til ved et tilfælde. Kun én vej fører ind i byen, og kun den samme vej fører ud igen...

I den idylliske lilleby på den engelske sydkyst vågner Beth Latimer en varm sommerdag og opdager, at hendes 11-årige søn Danny allerede er taget hjemmefra. Han er nok bare ude på sin avisrute, tænker hun, og først senere på dagen går det op for hende, at der er noget rivende galt.

Oprind. pris kr. 250,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
Lucca 

Lucca

Af: Jens Christian Grøndahl

En aften i april bliver den 32-årige Lucca Montale efter en bilulykke bragt ind på hospitalet i en provinsby syd for København. Hun er hårdt kvæstet efter at være stødt frontalt sammen med en lastbil. Ved indlæggelsen konstaterer man, at Luccas øjne er så ødelagte, at hun har mistet synet. Lægen Robert har ansvaret for Luccas behandling. Robert og Lucca fortæller hinanden deres historier, og langsomt opstår en ny følles historie, der giver plads til det håb, de begge har mistet. 

Oprind. pris kr. 150,00
Papyrus pris kr. 39,95
 
 Jernporten

Jernporten

Af: Jens Christian Grøndahl

Det var mødet med en helt specielt inspirerende tysklærer, der vakte fortællerens interesse for kunst og litteratur. Hun præsenterede ham for en verden, der pegede ud over det miljø, hvor han var vokset op. I den fandt han nye værdier og idealer. Selv om han aldrig blev færdig med sin universitetsuddannelse, var han mønsterbryder, og han har altid følt, at han som skolelærer kunne være med til at trække verden i den rigtige retning.

En dag får han en ny elev i klassen. Stanko er flygtet fra Eksjugoslavien med sin mor, den gådefulde Ivana, men det viser sig, at krigen ikke er det eneste, de er på flugt fra.

Senere i livet går han alene rundt i Rom og ser tilbage på sit livs relationer, på længsel, skyld og den sjældne følelse af dyb kontakt. Da et uventet møde igen lokker ham ud af sin selvvalgte ensomhed, kaster liv og kunst et nyt lys på hinanden.

Oprind. pris kr. 150,00
Papyrus pris kr. 39,95
 
 Anger
Anger


Af: Roy Jacobsen

Norske Roy Jacobsen, der senest udgav dem anmelderroste roman, Vidunderbarn, har atter skrevet en gribende og charmerende human story om afstand og nærhed mellem mennesker. I Anger skiller besværlige ting fra fortiden en far og hans datter, De har ikke set hinanden i mange år. Alligevel drages de modvilligt og indirekte mod hinanden. Kan de mødes, forsones? Skal der et mirakel til?
Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 Hobbitten

Hobbitten
- eller Ud og hjem igen

Af: J.R.R. Tolkien

Udødelig romanklassiker om hobbitten Bilbo Sækker, der meget mod sin vilje bliver udpeget af troldmanden Gandalf til at ledsage tretten dværge på deres generobringstogt efter den enorme skat, der nidkært vogtes af dragen Smaug. Og som undervejs tilfældigt render ind i mørkevæsenet Gollum og vinder hans mærkelige ring fra ham i en dyst om ordspil og gåder. 

Oprind. pris kr. 200,00
Papyrus pris kr. 49,95

Effekten af Susan

Effekten af Susan

Af: Peter Høeg

Peter Høeg er tilbage med en charmerende og begavet spændingsroman om fysikeren Susan Svendsen og hendes højst usædvanlige talent.

Susan er 43 år, lektor i eksperimentalfysik, veltrimmet vinterbader, gift med Laban og mor til teenage-tvillingerne Harald og Thit. Hun finder ro i det periodiske system og ser naturlovene som en garanti for orden og regelmæssighed. Men Susan er selv et særtilfælde: Hun har en helt forbløffende evne til at fremkalde oprigtighed. Mennesker betror sig ganske spontant til hende.

Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 Corpus delicti
Corpus delicti

Af: Juli Zeh

CORPUS DELICTI er en big brother-fortælling om et sundhedsdiktatur i en nær fremtid, der kontrollerer alt og alle. Borgerne er underlagt et fast sportspensum og skal regelmæssigt afgive rapport om søvn og ernæring. Åndelige værdier overvåges mistænksomt.

 

Mia Holl er 30 år, tiltrækkende og intelligent. Hun er stillet for retten, anklaget for for megen kærlighed, for megen forstand og for megen åndelig uafhængighed. Mia vil bevise, at hendes bror er blevet uskyldigt dømt for voldtægt. Af kærlighed til broren, som tog sit liv.

Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
Skam 

Skam

Af: Karin Alvtegen

Monika er 38 år og ambitiøs overlæge med succes. Maj-Britt er 55 år, mislykket og levende begravet i sin lejlighed. To tilsyneladende vidt forskellige kvinder der forsøger at leve med smertelige oplevelser i en fortid, de begge gør alt for at glemme. Men uforudsete hændelser genopvækker de onde minder og forandrer deres liv for altid. De kender ikke hinanden, men da de to mødes, sættes alt på spidsen: Kan de forsone sig med deres fortid, med skammen? Eller må noget ofres på vejen?

Oprind. pris kr. 179,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 1864. Dommedag Als

1864. Dommedag Als

Af: Tom Buk-Swienty

 

 

UDSOLGT

. 

Oprind. pris kr. 250,00
Papyrus pris kr. 59,95
 
 Junglepigen

Junglepigen
- Den fantastiske og sande historie om en pige; der voksede op blandt aber

Af: Marina Chapman;Lynne Barrett-Lee;Vanessa James

Den fantastiske og sande historie om en pige; der voksede op blandt aber i junglen.

Marina Chapman lever nu et helt normalt liv i en engelsk landsby med sin engelske ægtemand. Men hendes liv har ikke altid været så roligt!

Som 4-årig blev hun bortført fra sit hjem og overladt til sig selv i den colombianske regnskov. Den lille pige flakker forskræmt, forladt og forkommen om i junglen, mens hun venter på, at hendes mor skal komme og finde hende. Efter nogle dage støder hun på en flok af capuchin-aber – og dette bliver vendepunktet for hende. Af aberne lærer hun, hvad hun kan tage til sig af føde i junglen, og hun tilpasser sig langsomt livet i de nye omgivelser. Abeflokken giver hende en følelse af selskab og tryghed, og med tiden tager de hende til sig. De næste 5 år i junglen sammen med aberne giver hende nogle bemærkelsesværdige evner til at klatre og kommunikere med aberne – men gør, at hun fuldstændig glemmer sit menneskelige udgangspunkt og mister evnen til at tale.

Oprind. pris kr. 250,00
Papyrus pris kr. 49,95

Til toppen

 Helioskatastrofen

Helioskatastrofen

Af: Linda Boström Knausgård

En tolvårig pige fødes ud af sin fars hoved. Hun står midt på gulvet i en blodpøl iført en strålende krigsudrustning. I et langt øjeblik, langt som livet selv, ser de på hinanden. Så lægger han hænderne omkring hovedet og presser såret, som hun sprang ud af sammen - og skriger. Sådan starter historien om en far og hans datter. Pigen anbringes hos en plejefamilie. Faren får diagnosen: svær schizofreni og bliver indlagt på psykiatrisk afdeling. Pigen skal lærer sig alt forfra, og vigtigst af alt skal hun tale det sprog, de taler i byen, højt oppe i nord. Hun bekender sig til det enkle og til Gud, fuldstændig lige som alle andre, og hun falder ind i sine nye omgivelser. Det er her, at Pinsebevægelsen styrer folks liv, og den får også et fast tag i hende. Men så begynder et rygte om hende at sprede sig.

Alle de spørgsmål, som har samlet sig i hendes hoved, truer med at bryde ud i et skrig, kraftigt som en efterårsstorm: Hvem er hendes far? Hvad er det for et sprog, hun taler, når de tror, at hun 'taler i tunger'? Hvad vil der ske, når hun begynder at vokse, noget hun ved, at hun må?

HELIOSKATASTROFEN er en moderne Athene-myte. Historien om savnet efter en far og om ikke at kunne bære livet i dets fulde tyngde. Og at komme for tæt på solen.

Oprind. pris kr. 250,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
Helt elektrisk jorden rundt 
Helt elektrisk jorden rundt

Af: Hjalte Tin;Nina Rasmussen

Nina Rasmussen og Hjalte Tin har som de første i verden rejst jorden rundt i elbil.

I HELT ELEKTRISK JORDEN RUNDT får læseren en eksklusiv bagsædeplads i elbilen Grønne, når to af Danmarks mest berejste og uforfærdede eventyrere kaster sig ud i deres livs hårdeste rejse. Det er en billet til fødselsdagsfest i Mongoliet, verdensudstilling i Shanghai, rally i Monaco og endeløse sibiriske landeveje. HELT ELEKTRISK JORDEN RUNDT bliver også en fortælling om verdens tilstand fra et oplevet og originalt perspektiv. Det er en bog om at gøre det umulige og om at gøre det sammen - og en fortælling der kan give læseren inspiration til at sætte strøm til egne drømme.
Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 Espegare

Espegare

Af: Jan Thielke

ESPEGARE er en moderne dannelsesroman, som følger drengen Kim gennem teenagealderen fra 1975 til 1982. Han er modstræbende tilflytter til Espergærde – et stykke Kystbanedanmark, der har rejst sig i kølvandet på det udvandede og nu fuldt ud institutionaliserede ungdomsoprør.

Kim er søn af den følelsesforstyrrede Lene og den ældre og traditionsbundne Humphrey. Begge har alt rigeligt at gøre med deres, og det har Kim også. Han bruger musikken og en manisk besættelse af at tegne som stødpude mod det klaustrofobiske og på overfladen så idylliske Espergærde. Men også som glimtvis adgang til en anden verden – en verden af zen og poesi. Kim er en utilpasset, hypersensitiv registrator, der på én gang spejler sig i og tager afstand fra sine omgivelser. Han er en typisk tavs teenagedreng og alligevel slet ikke. Hans hormonforstyrrede krop har sit hyr med at drive ham ud af hans indelukke, ud til kærligheden, hvordan dén så måtte se ud.

Oprind. pris kr. 350,00
Papyrus pris kr. 59,95
 
Bellmans guitar 
Bellmans guitar

Af: Thorstein Thomsen

Bellmans guitar foregår 1950'ernes København og er en kærlig skildring af tre generationers hverdag i en arbejderfamilie. Karin, som er alene med sine to drenge, er en flittig gæst på byens jazzklubber – eller det er i hvert fald, hvad hun fortæller sin mor. Hun er en kvinde, der vil mærke stærke mandearme omkring sig, men må udfolde sit erotiske liv i hemmelighed.

 

Drengene, den otteårige Jack og hans storebror Thorvald på seksten, passer på hinanden, når mor er ude. Men Thorvald, der selv begynder at udforske kærligheden, har for længst gennemskuet, at moderens byture ikke handler om jazz.

Oprind. pris kr. 250,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 Halfdans digte

Halfdans digte

Af: Halfdan Rasmussen

 

UDSOLGT

 

Oprind. pris kr. 200,00
Papyrus pris kr. 69,95

 Blomsterliv

Blomsterliv

Af: Jens H. Petersen

Bogen Blomsterliv er blevet til i en dyb fascination af planter som biologiske væsner. Den verden, der åbner sig, når man studerer en blomst med en lup er ganske overrumplende – en verden af glasklare støvfang, svulmende støvknapper, strålende pollen og bizarre hår. Det er billeder herfra, der er rygraden i Blomsterliv. Der findes masser af fremragende floraer at bestemme blomster efter. Denne bog vender den anden vej: du kan finde en blomst i bogen og derefter gå på jagt efter den (eller en slægtning) i naturen. Hvis du har en lup med 8-12 ganges forstørrelse – og lidt tålmodighed – vil du derefter selv kunne se nogle af de fænomener, som er vist i bogen. God blomsterjagt!

Oprind. pris kr. 250,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 Håbefulde hjerte

Håbefulde hjerte

AF: Jakob Knudsen

En dejlig sommernat bliver ægteparret Villadsen bortført fra deres hjem i Hjørring. Det sker uden ståhej, så i begyndelsen aner ingen uråd. Først da man efter et par dage finder deres afskårne hænder – mandens venstre og kvindens højre – går det op for politiet, at der er sket en forbrydelse.

Kriminalkommissær Kristian Swane må afbryde en tiltrængt ferie i Skagen for at assistere sine nordjyske kolleger. Efterforskningen udvikler sig snart til en intens morderjagt, for da endnu et ægtepar bortføres, går det op for ham, at det hele er led i en nøje udtænkt plan. Langsomt afdækkes en historie med rødder i krigen på Balkan, hvor grænsen mellem ondskab og godhed er udvisket, og retfærdigheden har flere ansigter.

Håbefulde hjerte er første bind i en serie med lederen Rigspolitiets drabstaskforce, kriminalassistent Kristian Swane.

 

Papyrus pris kr. 49,95
 
 Resten er tavshed

Resten er tavshed

Af: Jakob Knudsen

Da en morgenbader en smuk sommerdag finder en strandvasker neden for Kronborg, regner politiet det for en rutinesag: et selvmord eller en beruset sømand der er faldet over bord.

I stedet viser det sig at være en drabssag, og for politiinspektør Kristian Swane udvikler efterforskningen sig hurtigt til et mareridt. Offeret viser sig nemlig at have forbindelse til Emilie, hans yndlingsniece som nu er forsvundet på ottende døgn sammen med sin kæreste, en højt profileret og kontroversiel klimaforsker.

Midt i de sidste hektiske forberedelser til en international klimakonference på Kronborg arbejder Swane om kap med tiden. Men det skal vise sig, at han har stukket hånden i en hvepserede af forskerjalousi, og at der bag uenigheder om klimaproblemerne gemmer sig gamle hemmeligheder og fortielser.

 

 

Papyrus pris kr. 49,95
 
 Når engle græder blod

Når engle græder blod

Af: Jakob Knudsen

Da en tysk forretningsmand findes dræbt på SAS Hotel, viser det sig, at han står bag et forsøgscenter, der eksperimenterer med bloddoping på vegne af et kendt cykelhold. Men til kriminalkommissær Swanes overraskelse tyder meget på, at der også er en forbindelse til en kenyansk løbers tragiske død dagen inden under Copenhagen Marathon.

Mindre klart er det, hvem der jagter løberens forsvundne tvillingebror, og hvem der har besluttet sig for at tage hævn over de skruppelløse bagmænd?

Papyrus pris kr. 49,95
 
 Jagthåndbogen
Jagthåndbogen

Af: Verner Frandsen

Håndbog for nye jægere uanset alder og for erfarne jægere, som ønsker nye udfordringer. Bogen indeholder al grundlæggende jagtteknisk viden og ruster samtidig læseren til at løfte det ansvar over for vildtet, den øvrige natur og medmenneskene, som jagtudøvelse giver. På en grundig og uhøjtidelig måde behandler bogen jagtens hovedemner: • Jagtmuligheder • Våben, ammunition og andet udstyr • Skydningens grundregler • Jagtformer • Vildtarternes kendetegn og jagtlige adfærd • Sikkerhed og etik • Skudtegn og eftersøgning • Jagthunde • Behandling af vildt efter nedlæggelse • Vildtpleje, revirpleje og opdræt • Vildtforskning
Oprind. pris kr. 350,00
Papyrus pris kr. 89,95

Til toppen

Det store containerkup

Det store containerkup
- Svindel, skattesvig og forsvundne containere

Af: Lars Abild

Flere tusind danskere blev snydt, da de med løfte om en enorm fortjeneste og en stor skattefordel tilsammen købte fiktive containere for næsten 500 millioner kroner. Langt hovedparten af containerne eksisterede ikke. De var blot numre på papir. Læs om, hvordan så stort et bedrageri, der involverer prominente erhvervsfolk og store virksomheder, kan finde sted uden synderlige konsekvenser. Det er beretninger om bestilte rockeroverfald og mafiametoder, om store virksomheders chikane af konkursramte borgere med tilhørende advokatregninger, om bevismateriale, der både ændres og forsøges skjult, om belastende oplysninger, der stemples fortroligt af skattemyndighederne, om løgn over for Folketinget og ikke mindst om en mand, den konkursramte investor Peder Smidt, som aldrig har opgivet kampen for at få sandheden frem

Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 29,95
 
 På lige fod

På lige fod
- En krønike om kvinder, satire og kampen for valgret

Af: Helle Juhl

"På lige fod. Kvindernes vej til valgretten 1915" er Helle Juhls fortælling om kvindernes brogede vej til valgretten - med datidens satirehæfter som rejsefører og med samtidige fotografier, beretninger og udsagn til at supplere fortællingen. Undervejs møder vi både præstefruer og habitkvinder, pacifister og kanonkvinder. Men først og fremmest en skare modige kvinder fra dengang, oldemor, var ung, og som på tværs af miljøer og baggrunde delte et brændende ønske om at komme på lige fod med mændene.

Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 59,95
 
Nyboder 

Nyboder
- Det frie folk 1750-1850

Af: Ida Haugsted

 

 

 

 

Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 69,95
 
 Leif den stadig lykkelige

Leif den stadig lykkelige
- og andre historier

Af: Søren Ryge Petersen

 

 

UDSOLGT

 

Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 59,95
 
Vi kommer hjem igen! 

Vi kommer hjem igen!
- Dagligliv og drama – Danmark-Ekspeditionen til Nordøstgrønland 1906-08

Af: Søren Frandsen;Mette Karlsson

 

UDSOLGT

Oprind. pris kr. 400,00
Papyrus pris kr. 79,95

 Haveprojekter; du selv kan bygge

Haveprojekter; du selv kan bygge
-
Skab rum til udeliv med 30 enkle idéer

Af: Anna Jeppsson;Anders Jeppsson

Drømmer du om at kunne slange dig i haven på en smuk; solid og indbydende solseng? Kunne du også tænke dig et kønt og diskret udekøkken; et minidrivhus eller måske endda et udendørsbadeværelse? Listen over fristende projekter er lang; og du bestemmer selv; om du har mod på at kaste dig ud i et større projekt eller hellere vil holde dig til et af de helt enkle og overkommelige projekter. Kønne og veldesignede er de alle sammen. Og nærmest uundværlige; når først man har fået idéen. Alle bogens projekter præsenteres med inspirerende og beskrivende farvefotos samt tydelige tegninger og byggevejledninger. Og projekternes forskellige sværhedsgrader gør; at der er inspiration at hente til alle; uanset om man er nybegynder eller mere øvet. Anna Jeppson er fotograf med stor fornemmelse for det æstetiske. Anders Jeppson har som flittig hobbysnedker evnen til på en nem og instruktiv måde at vise; hvordan man bygger i træ. Sammen har de lavet denne inspirerende og praktiske bog med en række projekter til haven; man kan kaste sig over med søm; hammer og malerpensel.

Oprind. pris kr. 170,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 De eksperimenterende tressere
De eksperimenterende tressere
- Kunst i en opbrudstid

Af: Tania Ørum

Avantgarde-kunst og tværæstetiske eksperimenter lyder både smalt og elitært, men som Tania Ørum viser i De eksperimenterende 60'ere var udgangspunktet for dette årtis eksperimenterende kunstscene faktisk en demokratisering af kunsten. Et ønske om at bygge bro mellem det elitære og det folkelige.
Oprind. pris kr. 500,00
Papyrus pris kr. 25-
 
Gør det selv-projekter til din have 

Gør det selv-projekter til din have
-
Terrasse; havelåge; plankeværk; carport og meget mere

Af: Ingald Andersson

En havelåge; der byder dig velkommen; Et plankeværk; der giver læ og beskytter mod nysgerrige blikke. En terrasse med god plads. Et skur til haveredskaberne. En carport til bilen.

Alt dette og meget mere finder du i denne inspirerende bog; der er fyldt mednbsp; eksempler; der giver dig mulighed for at vælge et projekt; der netop passer til dit hus og din have. Instruktive tegninger viser konstruktionsdetaljer og angiver dimensioner; der gør det nemmere at komme i gang.

Ingald Andersson; der er indretningsarkitekt med blik for æstetiske og praktiske løsninger; har i mange år givet sine ideer videre i sine populære bøger; hvoraf flere er udkommet på dansk. Gør det selv-projekter til din have indeholder det bedste af hans omfattende produktion.

Oprind. pris kr. 200,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 Stauder – Blomster i din have
Stauder – Blomster i din have


Af: Eva Robild

Længes du tilbage til bedstemors staudebed? Eller er din drøm en minimalistisk og stilren beplantning?nbsp;Alle de dejlige blomster; som trofast kommer igen i haven år efter år; kaldes under et stauder; og det er umuligt at pege på en favorit. Det fantastiske ved stauderne er jo netop deres mangfoldighed. Stauder har desuden en evne til at forstærke en stil eller et udtryk på samme måde; som når man vælger puder til sofaen.Et hus har tag; gulve og vægge; og på samme måde har haven træer; buske og hække. Men for at huset skal føles som et hjem; må der møbler; tapeter og billeder til; og som disse bidrager stauderne til havens stil. Med dit valg af stauder bliver haven en spejling af dig selv og din smag. Det kan være farvekaos eller harmoni; formelt eller uformelt; romantisk eller minimalistisk. Eventuelt en kreativ blanding; hvor natur og havekultur blandes.I Stauder – Blomster i haven får du al den hjælp; du behøver for at virkeliggøre dine drømme; uanset om du ønsker dig et mylder af blomster; eller vil koncentrere dig om nogle udvalgte sorter. Tydelige skitser over alt fra skovbedet til stenpartiet og detaljerede plantelister giver dig inspiration og vejledning. Du får også hjælp til at vælge de rette panter i forhold til vækstbetingelserne i din have.Plant stauder i din have og nyd blomsterpragten år efter år.
Oprind. pris kr. 150,00
Papyrus pris kr. 39,95
 
Naturen netop nu 

Naturen netop nu

Af: Lars Gejl

Naturen netop nu er "evighedskalenderen" til naturvennen, der både vil have plads til mærkedagene og til notater om naturen i bl.a. haven og dens nærhed. Hver måned indledes med en naturhistorie om årstidens hændelser i naturen og hver uge illustrerer og beskriver et aktuelt dyr eller blomst. I selve kalenderafsnittet kan du dag for dag, året rundt, i faktakolonner notere temperatur, vind og vejr under datoen, for fx citronsommerfuglens tilstedeværelse, tranernes træk, løvsangernes ankomst, den første solsorteunge på græsplænen og de første silkehaler i æbletræet. Bagerst i bogen findes artslisten med plads til alle de fuglearter du ser fra matriklen. Naturen netop nu er således en smuk, indholdsrig og enkel kalender til både huset, sommerhuset og campingvognen, og til værtinden, der holder af naturens udvikling gennem året.

 

Oprind. pris kr. 150,00
Papyrus pris kr. 49,95

Det skal se nemt ud

Det skal se nemt ud

Af: Lone Kühlmann

"Hillary Clinton var i København i forbindelse med FN's sociale topmøde i Bella Center, og enten hun selv eller en kvik person på ambassaden havde fået den idé at markere Kvindernes Internationale Kampdag med at invitere tyve danske kvinder til Rydhave. Det siger sig selv, at vi alle tyve var højt oppe, da vi ankom i vores bedste brunchtøj. Trods alt havde amerikanerne kunnet vælge mellem alle kvinder i Danmark, og de havde valgt os! Det var Nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen, jorddrotten og lensgrevinde Irene Wedell-Wedellsborg, som hele tiden sagde: "Jeg fatter ikke, hvad jeg laver her", kulturpersonligheder som Suzanne Brøgger og Susse Wold, formanden for det daværende Kvindeligt Arbejderforbund Lillian Knudsen og flere politikere, herunder Marianne Jelved og Mimi Jakobsen. Hillary Clinton bragede igennem som en varm, begavet og vittig kvinde. (...) "Man er så synlig som kvindelig politiker," sagde Mimi. "Hver gang, man stikker snuden frem, så kommer der én og hugger den af." Der blev nikket indforstået rundt om bordet. Den kendte vi godt. Men ikke Hillary. Hun lænede sig frem mod Mimi, og uden at blinke sagde hun opmuntrende: "Herregud. Den vokser jo altid ud igen." Jeg faldt for hende lige dér." (Uddrag fra bogen)

Oprind. pris kr. 380,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
 Hurtig i køkkenet: Fisk og skalddyr
Hurtig i køkkenet: Fisk og skalddyr
-
360 opskrifter på 10; 20 eller 30 minutter

Af: Emma Lewis

Fisk er virkelig sundt – og det er naturligvis grunden til; at vi hele tiden bliver rådet til at spise det noget oftere. Fisk kan også tilberedes meget hurtigt. Mange fiskeretter tager ikke mere end 10 minutter at lave; og i en travl dagligdag er mange af os er ude efter måder; så vi nemmere kan tilberede et måltid.

Denne bog er en ny og fleksibel tilgang til madlavning. Den gør det muligt at vælge den ret; der bedst passer til den tid; du har til rådighed netop den dag.
Oprind. pris kr. 150,00
Papyrus pris kr. 49,95
 
Uindviet jord 

Uindviet jord

Af: Hannah Kent

Uindviet jord, der er baseret på virkelige begivenheder, er en dybt bevægende roman om personlig frihed: hvem bliver vi anset for at være, hvem betragter vi os selv som, og hvor meget vil vi sætte på spil for kærlighed? I et smukt, glasklart sprog portrætterer Hannah Kent Islands frygtindgydende landskab, hvor hver eneste dag er en kamp for overlevelse, og forsøger at finde svar på, hvordan en kvinde kan håbe på at overleve, når hendes liv afhænger af de historier andre fortæller?

Oprind. pris kr. 200,00
Papyrus pris kr. 59,95
 
Tina Kiberg 

Tina Kiberg
- Liv og levelse. Fortalt til Michael Moritzen

Historien om operasangerinden Tina Kibergs liv, barndom, ungdom, den lysende karriere som operasangerinde med Wagner som speciale på Det Kongelige Teater og en række store operascener verden over, - til hendes møde med canceren, der er livstruende. Men også historien om mirakuløs helbredelse, genoptagelse af karrieren, nu med en erfaring og en bagage der sætter alle oplevelser i et større perspektiv.

Oprind. pris kr. 300,00
Papyrus pris kr. 39,95
 
 131 kryddersnapse

131 kryddersnapse

Af: John Metcalf-Johansen;M. T. Hortulanus

131 kryddersnapse efter gamle opskrifter er det hidtil mest omfattende værk på dansk om kunsten at krydre brændevin. For hvert krydderis vedkommende fortælles omhyggeligt om botanik; oprindelse; kulturhistorie og overtro; og de enkelte krydderiers indholdsstoffer beskrives indgående såvel kemisk som medicinsk. Samtidig advares der mod eventuelle sundhedsskadelige virkninger. Mange krydderier har man ment kunne fremkalde hengiven elskov; såfremt man kunne få den udkårne til at indtage dem. Den interesserede kan her finde adskillige opskrifter på elskovsdrikke. Bogen beskriver også de eksotiske krydderier og deres anvendelsesmuligheder; som f.eks. ginseng og kalmus; der især i ældre tid var yndede snapsedroger.Blandt de mange originale recepter kan man desuden finde opskrifterne på en række af de kendte og populære bittere som Boonekamp og Von Oosten; men der er også mange gode råd for den der selv vil prøve at eksperimentere med nye kompositioner. 

Oprind. pris kr. 180,00
Papyrus pris kr. 49,95

Til toppen

Der tages forbehold for priser og udsolgte titler

Til toppen

Stort udvalg i nedsatte bøger

 
Åbningstider: Mandag - Torsdag: kl. 09.30-17.30 | Fredag: kl. 09.30-18.00 | Lørdag: kl. 09.30-14.00


Papyrus Bøger - papir | Søndergade 15 | 8700 Horsens | Tlf.: 7561 0144 | E-mail: